Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Rotterdam enthousiast over songfestival 2020

12 jun 2019
  •  
leestijd 2 minuten
Songfestival 2020
Vandaag kreeg Rotterdam de eisen te horen waaraan ze moeten voldoen als ze het songfestival willen organiseren in 2020. Volgens een woordvoerder van de gemeente kan de stad niet wachten om te beginnen: “We willen een gouden ei leggen.” Ook winnaar Duncan Laurence is optimistisch over Rotterdam: "Mijn voorkeur gaat uit naar de stad waar ik vlakbij vandaan kom en dat is Rotterdam." 

Criteria

Het organiseren van het songfestival is geen kleine opgave. Behalve Rotterdam hebben ook Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht, Arnhem, Breda, Den Bosch en Leeuwarden zich opgegeven. Op 10 juli worden alle voorstellen beoordeeld. Dat gaat op basis van een aantal criteria waaraan een stad moet voldoen om kans te maken.
Op het songfestival komen elk jaar duizenden bezoekers af. Dat moet een stad natuurlijk wel aankunnen. Voor elke stad die zich opgeeft wordt gekeken naar de locatie, technische faciliteiten, accommodatie, infrastructuur en bereikbaarheid. Ahoy voldoet volgens de NPO aan die eisen.  

Voordelen

Hoewel de eisen enorm zijn, zitten er ook voordelen aan voor een stad wanneer zij een dergelijk groots spektakel mogen ontvangen. De gemeente Rotterdam zegt dat de economische stimulans die het songfestival met zich meebrengt positief zal zijn voor de stad, onder andere voor de horecasector, de werkgelegenheid en de culturele instanties.
Rotterdam is met haar moderne uiterlijk nou niet bepaald een typisch Nederlandse omgeving. Dat maakt volgens de gemeente niet uit: “Als het gaat om een stad met een innovatief en werelds karakter, met topfaciliteiten en infrastructuur, dan hebben we vertrouwen in een goede afloop.’
Elke stad heeft nog tot 10 juli de tijd om een plan op te stellen om te presenteren aan de organisatie. Rotterdam heeft er in elk geval goede hoop in.

Kijk hier nogmaals het exclusieve liveoptreden van songfestivalwinnaar Duncan Laurence bij Pauw

Meer over:

, , ,