Sfeerfoto van Pauw
Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW is de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

VOLG ONS

Pauw

Rolling Thunder Revue: een Bob Dylan docu door Martin Scorsese

5 jun 2019
  •  
leestijd 1 minuut
Dylan
De documentaire gaat over het contrast tussen de algehele moedeloosheid van Amerika in 1975 en de optimistische muziek van Bob Dylan. Filmmaker Martin Scorsese biedt een filmbeleving dat zowel een documentaire als een concert. Dit is niet de eerste keer dat Scorsese een Dylan-docu maakt. In 2005 maakte Scorsese de Bob Dylan-docu No Direction Home .  
Dylan 2

Intiem met zijn publiek

The Rolling Thunder Revue was een concerttournee door de singer-songwriter, met talrijke muzikanten en eerdere medewerkers. Het doel van de tour was om Dylan te laten spelen in kleinere auditoria in minder bevolkte steden waar hij meer intiem zou kunnen zijn met zijn publiek.

Bob Dylan vond zichzelf weer

In de film zijn o.a Joan Baez, Rubin 'Hurricane' Carter, Sam Shepard, Allen Ginsberg en natuurlijk Bob Dylan te zien, die zijn eerste interview voor de camera geeft in meer dan tien jaar. De film gaat niet alleen over de buitengewone muziek van Bob Dylan, maar laat zien hoe deze artiest zichzelf op geheel eigen wijze herontdekt. De documentaire verschijnt 12 juni op Netflix.
Sfeerbeeld BNNVARA programma's