Sfeerfoto van Pauw
Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW is de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

VOLG ONS

Pauw

Rokende Hiddema in 'Dit Was Het Nieuws' zelf ineens het nieuws

5 feb 2018
  •  
leestijd 1 minuut
Hiddema rookt DWHN
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoekt de uitzending van 'Dit Was Het Nieuws' van zondagavond, waarin een rokende Theo Hiddema was te zien. De advocaat en het Tweede Kamerlid van Forum voor Democratie (FvD) deed mee als panellid en stak een sigaret op.
'Wilt u even roken?', vroeg presentator Harm Edens . Hij gaf Hiddema een glas dat dienst kon doen als asbak, waarna Hiddema met zijn aansteker de sigaret aanstak. Tot hillariteit in de studio en van de net aangeschoven team captain Jan-Jaap van der Wal .
Volgens de Telegraaf zegt een woordvoerster van de NVWA dat wordt onderzocht 'onder wat voor omstandigheden' dit is gebeurd.' Volgens de wet mag niet worden gerookt in een ruimte waar werkzaamheden worden verricht. Tv-studio’s vallen daar ook onder.
Volgens AVROTROS is het voorval met de rokende sigaret 'heel spontaan ontstaan' tijdens de opnames en 'was het het zo grappig', dat is besloten het in de uitzending te laten zitten. 'Wij keuren roken niet goed en willen het zeker niet aanmoedigen', laat de omroep weten in een reactie. 'Maar de onverwachte, leuke situatie paste helemaal bij het programma'.
Voor Pauw een overigens niet geheel onbekende ervaring (vanaf 44:44 minuten):

Klik hier voor onze nieuwspagina!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's