Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Republikeins parlementskandidaat valt journalist aan

25 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
You just body slammed me and broke my glasses
De Amerikaanse zakenman Greg Gianforte wordt beschuldigd van het 'bodyslammen' van journalist Ben Jacobs, gisteravond in het campagne-hoofdkwartier. De miljardair is kandidaat namens de Republikeinse partij voor een zetel in het parlement van de staat Montana, een Republikeins bolwerk.
Journalist Ben Jacobs van The Guardian  stelde de kandidaat vragen over diens standpunten ten aanzien van gezondheidszorgwetgeving. Op een gegeven moment was de zakenman het blijkbaar zo zat, dat hij overging tot geweld: " I'm sick and tired of you guys! The last guy who came here, you did the same thing !" Gianforte sprong bovenop de journalist, die daarbij zijn bril brak.
Sick and tired of you!
Jacobs spreekt van een heuse ' body slam '. Van het incident is nu audiomateriaal naar buiten gekomen, dat werd opgenomen door hemzelf. " You just body slammed me and broke my glasses. " De journalist vertelde CBS This Morning dat hij niet had verwacht gedetailleerde informatie van Gianforte te krijgen als antwoord, maar dat hij zeker niet had verwacht op de de vloer te belanden dankzij een ' body slam '.
You just body slammed me and broke my glasses
Het is afwachten wat dit incident gaat betekenen voor Gianfortes stand in de exit-polls. Op het moment van schrijven is de miljardair flink aan de kop in de peilingen.
Meer opvallende artikelen en achtergronden lees je hier.

Meer over:

, ,