Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Rechtszaak tegen Mark de J. loopt flinke vertraging op

  •  
07-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Mark de J.
De rechtszaak over de moord op zakenman Koen Everink loopt weer flinke vertraging op, omdat de nieuwe advocaat van verdachte Mark de J. de tijd krijgt van de rechter om zich in het dossier te verdiepen.
Pieter Hoogendam, de vorige advocaat van De J. (30), legde begin mei de verdediging neer. Inmiddels heeft De J. een nieuwe advocaat, Bob Kaarls. Omdat hij tijd krijgt van de rechter om het "uiterst omvangrijke en complexe dossier" te lezen, loopt de zaak vertraging op. Kaarls heeft laten weten inmiddels al veel te hebben gelezen, maar heel veel ook nog niet. De rechtbank zal binnen drie maanden een nieuwe zitting plannen.
Op 8 en 9 mei was rechtbankverslaggever Saskia Belleman te gast bij Pauw om verslag te doen van de laatste ontwikkelingen in de rechtszaak:
De J., heeft dinsdag tijdens een pro-formazitting flinke kritiek geuit op het politieonderzoek. Volgens hem krijgt hij geen eerlijke kans en heeft de politie grote fouten gemaakt. Hij wilde toelichten waarom zijn vorige advocaat de verdediging neerlegde. De rechtbank greep echter in, omdat het niet de bedoeling is dat hij een pleidooi zou houden.
Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de voormalig tenniscoach van Robin Haase ervan Everink vorig jaar maart te hebben gedood. Volgens het OM wijst al het bewijs in zijn richting.