Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Rechtbank India: 'Insiya (3) moet terug naar Nederland'

30 jan 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Insiya Nadia Plasman
De ontvoerde peuter Insiya moet terug naar Nederland. Dat heeft een rechtbank in India bepaald, schrijft De Telegraaf. Het 3-jarige meisje moet voor 27 maart aan haar moeder, Nadia Rashid, worden overgedragen.
Insiya werd in september 2016 ontvoerd in Amsterdam, ze is sindsdien bij haar vader, Shehzad Hemani, in Mumbai. De moeder van Insiya noemt het vonnis een ‘enorme doorbraak.’ Vorige maand bepaalde een Nederlandse rechter ook al dat Insiya terug naar Nederland moet komen. India weigerde eerder een verzoek van het Nederlandse OM om de vader uit te leveren. Naast hem zijn er zes andere verdachten in deze zaak.
Nadia Rashid zat in oktober vorig jaar bij ons aan tafel om te vertellen over de ontvoering van haar dochtertje Insiya en ze was nog een keer te gast in maart vorig jaar, toen Insiya precies een half jaar weg was. Samen met haar advocaat Peter Plasman sprak ze met Jeroen over de ontvoering. Ze zei destijds te blijven vechten voor haar dochter. de ontvoeringPeter Plasman
Nadia Rashi, Insiya
Nu een speciale familierechtbank in India hetzelfde oordeelt, lijkt een snelle repatriëring nabij, schrijft de Telegraaf. Nadia, die vandaag ook nog jarig is, kon haar geluk niet op. Tegenover de krant zei ze: 'Eindelijk gerechtigheid. Toch geloof ik het allemaal pas als ik Insiya weer in mijn armen kan sluiten.'

Klik hier voor meer nieuws bij Pauw

Meer over:

, , ,