Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Rapper Jebroer stuit op weerstand van christenen

12 jun 2017
  •  
leestijd 2 minuten
jebroer
In 2015 raakte het nummer ‘Drank & Drugs’ van rapper Lil'Kleine in opspraak. De tekst zou drank- en drugsgebruik onder de jeugd normaliseren en daarmee stimuleren. Nu luidt de Hervormde Gemeente in het Twentse Vriezenveen de noodklok om wederom een rapnummer van eigen bodem.
Ik ben een kind van de duivel / Mama, jij hoeft niet te huilen / Feesten, alsof elke dag hier mijn laatste is / Hoop dat je deze draait op mijn begrafenis .’
Deze woorden van rapper Tim Kimman, beter bekend als Jebroer, zijn tegen het zere been van de hervormden in Vriezenveen. In een brief schrijft de kerk: “Misschien heeft u er ook over gelezen of van gehoord: een bepaald nummer in de Nederlandse hitlijsten. Van kleuters op de basisschool, tot op festivals waar mensen van alle leeftijden naar toe gaan, wordt een lied gespeeld, waarvan de tekst ons als dominee en jeugdouderlingen door merg en been gaat. “Ik ben een kind van de duivel”, wordt massaal meegezongen op een wijs die nog lang in het hoofd blijft zitten. Ook het gebruik van drank en drugs wordt heel normaal gevonden in dit lied.”
Tekst loopt door onder de afbeeldingen.
Jebroer 2
De schrijvende dominees refereren aan een geannuleerd optreden van de rapper in het nabijgelegen Hardinxveld, vanwege hetzelfde nummer. Kimmam zei daarover in april: “Ik heb ook een duivelse kant. Maar dat woord heeft voor mij een andere betekenis dan voor dat groepje Hardinxvelders. Ik bedoel ermee dat ik niet altijd een lieverdje ben geweest.” In de brief uit Vriezenveen lijkt te worden gezinnenspeeld op eenzelfde annulering in aanloop naar Jebroers optreden in het dorpje Sibculo.
De kerk hoort ‘weleens dat de reactie van christenen overtrokken is’. Maar: “Wij zijn echter van mening dat dit - in negatieve zin - veel meer is dan een slecht liedje.”
De rapper wekt op Twitter de indruk alle aandacht wel wenselijk te vinden.
jebroer

Meer over:

, ,