Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Rapper heeft geen spijt van Wilders-videoclip

27 okt 2014
  •  
leestijd 1 minuten
Rapper Hozny El Asadi heeft geen spijt van de videoclip die hij maakte bij het nummer ‘Geertje’, dat zei hij maandagavond aan tafel bij Pauw. Hozny zegt dat omdat hij denkt dat Wilders ook geen spijt heeft over zijn uitspraken over andere geloven. “Spijt zit er niet in,” benadrukte hij.
Nu hij 80 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf tegen zich heeft horen eisen, denkt Hozny dat hij de clip anders had moeten maken. “Het nummer is helemaal niet bedreigend, alleen de videoclip is een beetje grof.”

In de uitzending keurde Hozny geweld tegen de voorman van de PVV af. “Dit is geen bedreiging tot moord, maar spotten met geloof? Dan vraag je toch om moord? Ik wil niet zeggen dat ik hem ga opzoeken of vermoorden, maar over de hele wereld gaat het gewoon over geloof. Als je met geloof gaat spotten, dan vallen er doden. Dag en nacht. Ik zou er niet raar van opkijken als hij, jammer genoeg, zal worden neergeschoten, want hij is echt over de grens gegaan.”

Hozny vindt dat Wilders uit de politiek moet stappen voor zijn eigen veiligheid. “Er zijn zoveel radicalen en gestoorden, kijk maar naar Syrië. Op een gegeven moment kan het gewoon misgaan. Stap uit de politiek en ga knikkeren,” gaf hij als advies.