Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Raad eens: hoe duur is de wijnneus van Ilja Gort?

1 jun 2017
  •  
leestijd 2 minuten
ilja-gort
Als je werkzame bestaan bestaat bij de gratie van je prodentglimlach, je fijne neus of je E-cup, dan moet je bij Lloyd's of London zijn. De aansprakelijkheidsspecialisten op 's werelds grootste verzekeringsmarkt verzekerden onder andere de benen van Heidi Klum, de stem van Bruce Springsteen en de neus van wijnconnaisseur Ilja Gort.
De Volkskrant  sprak met een aantal verzekeringsspecialisten uit Londen. Aan zo'n lichaamsverzekering schijnen nogal wat haken en ogen te zitten. Er moet exact worden bepaald welke centimeters huid er verzekerd zijn. En waartegen is dat been dan verzekerd? Een wond, een litteken, ziekte? En dan zijn er nog de clausules. Zo schijnt Ilja Gort zijn snor alleen nog zelf te mogen knippen, of door een goede kapper.
Een kleine inventarisatie:
De neus van Ilja Gort: $5.000.000
De haarbos van de Amerikaanse honkballer Troy Polamalu: $1.000.000
De lach van Ugly Betty-actrice America Ferrera: $10.000.000
De borsten van burlesque-ster Holly Madison: $1.000.000
De stem van Bruce Springsteen: $6.000.000
De tong van een chocoladeproefster Hayleigh Curtis: £1.000.000
De beide benen van model Heidi Klum: $2.000.000
Het (hele) lichaam van Daniel Craig: £5.000.000
De tong van kaaskeurder Diane Cox: £5.000.000
Lichaamsverzekering is, met andere woorden, booming business . Waarom al die sterren hier miljoenen op stukslaan? Aansprakelijkheidsspecialist Thomas weet het wel, zegt hij in de Volkskrant . " Dit soort clausules is vooral bedoeld om de media iets interessants te geven om over te schrijven. Daar word ik voor betaald. Ik verzorg in feite de publiciteit voor zowel Lloyd's als voor de cliënten die daar hun lichaam verzekeren."
Meer nieuws en achtergronden lees je hier!

Meer over:

,