Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

QUIZ: sprak Trump hier de waarheid?

26 jun 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
98 keer bekeken
donald-trump
Om te voorkomen dat de Amerikaanse burger murw raakt en zijn schouders op den duur niet meer zal ophalen voor een openlijk liegend staatshoofd, schraapte The New York Post-columnist David Leonhardt leugens en andere onwaarheden van The Donald bijeen. De oogst: 100 aantoonbaar onjuiste uitspraken. Zijn eerste volledig waarheidsgetrouwe dag beleefde de president op dag 41 van zijn presidentschap.
De 100 onjuistheden die de  New York Times  heeft kunnen optekenen uit de mond van een Amerikaans president moeten een record vormen. Ruim vijf maanden bewoont Trump nu het Witte Huis, en de factcheckredacties hebben hun handen er vol aan. Het 'alternatieve feit' waarmee de politieke carrière begon (Trump suggereerde te twijfelen aan Obama's geboorteland) is hierbij niet inbegrepen.
De New York Times motiveert de inventarisatie als volgt:
“We gebruiken het woord ‘leugen’ opzettelijk. Niet iedere onwaarheid verkondigt Trump opzettelijk. Maar het zou het toppunt van naïviteit zijn om ervan uit te gaan dat hij slechts oprechte fouten maakt. Hij liegt.”
Inmiddels heeft nog iets meer dan 35 procent van de Amerikanen het gevoel dat Trump de waarheid verkondigt, in tegenstelling tot de 42 procent die hem op zijn woord geloofde voor zijn inauguratie.
Meer over politiek uit binnen- en buitenland lees je hier.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA