Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Politie hoopt op tips in vermissingszaak Anne Faber (25)

3 okt 2017
  •  
leestijd 2 minuten
Anne Faber
'Een ongeval lijkt ons op dit moment niet erg voor de hand te liggen, want anders hadden we die fiets toch wel ergens aangetroffen op de route', vertelt Bernhard Jens, woordvoerder van de politie Utrecht. Sinds vrijdagavond is er niets meer vernomen van de 25-jarige Anne Faber, die vanuit haar woonplaats Utrecht was vertrokken voor een fietstocht.
Er is in de nacht van vrijdag op zaterdag om een uur of één aangifte gedaan van de vermissing van Faber. Vanaf dat moment is de politie Utrecht betrokken geweest bij de verdwijningszaak. De jonge vrouw appt om kwart over zes in de avond dat ze in Hollandsche Rading is, op de weg tussen Utrecht en Hilversum. Om tien voor zeven in de avond maakt ze een selfie in de stromende regen. Het blijkt in Baarn te zijn. Vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor van haar.
In de bossen van Baarn heeft de politie vervolgens met speurhonden gezocht naar Faber en ook familieleden en vrienden hebben daar gezocht. Veel aanknopingspunten zijn er echter niet. 'De politie moet daarom alle scenario's nog open houden', zegt Jens, 'maar een ongeval lijkt ons niet voor de hand te liggen.'
De selfie is het laatste moment van Faber dat bekend is bij de politie. Daarom roept Jens iedereen op die die haar nog heeft gezien of contact met haar heeft gehad via internet of op een andere manier, of contact met haar heeft gehad voordat ze vertrok en iets weet om dat aan de politie te laten weten . En ook roept Jens mensen op die in het verdwijningsgebied wonen en een beveiligingscamera aan hun huis hebben hangen de beelden te bekijken en het te melden aan de politie als ze iets zien dat kan helpen bij de opsporing van Faber.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA