Sfeerfoto van Pauw
Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Peter Pannekoek over the Correspondents’ Dinner: ‘Een hele moeilijke klus’

2 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
peter-pannekoek
Het voornaamste doelwit was niet aanwezig, het publiek staat bekend als lastig en de ogen van heel de wereld staan op je gericht: The Correspondents' Diner. Het mag 'a hell of a job' heten voor de komediant die dit jaarlijkse feestje mag toespreken.
The Correspondents' Dinner  is een Amerikaanse traditie (sinds vorig jaar met Nederlandse editie) waarbij politiek en pers elkaar op de hak nemen. Donald Trump was dit weekend de eerste Amerikaanse president die zonder legitiem excuus acte de présence weigerde te geven. Ronald Reagan weigerde eens omdat hij herstellende was van een aanslag.
Peter Pannekoek analyseerde deze zogeheten  roast , die dit jaar werd verzorgd door de islamitische comedian Hasan Minhaj. Minhaj kon  mister president  in alle veiligheid fileren, maar drukte de aanwezige pers ook een boodschap op het hart: jullie hier, doe je werk. Want doe je dat niet, dan scheert hij jullie allemaal over één kam. Gevolgd door: "Zo voelt het dus om een minderheid te zijn."