Sfeerfoto van Pauw
Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Pauw wint TV-beeld

26 feb 2015
  •  
leestijd 1 minuten
Het VARA-programma Pauw heeft donderdag het TV-Beeld gewonnen in de categorie 'Beste actuele programma'. Loretta Schrijver liep na de lunch de redactie op om het beeld aan Jeroen te overhandigen. Pauw kreeg het TV-Beeld voor het interview met Frans Timmermans, toen nog net Minister van Buitenlandse Zaken.
Tijdens de uitzending vertelde Timmermans dat één van de slachtoffers was gevonden met een mondkapje om de nek. "Hij had dus de tijd om een kapje op te doen," stelde de minister, die vlak na de ramp een emotioneel betoog voor de VN-Veiligheidsraad hield. Daarin beschreef hij de laatste gedachten van de slachtoffers: ‘Hebben zij de handen van hun geliefden vastgehouden, hun kinderen aan de borst gedrukt? We zullen het nooit weten.’ Timmermans gaf het interview aan de vooravond van zijn benoeming als Eurocommissaris.
Andere genomineerden waren de NOS voor hun verslaglegging van de dag van de nationale rouw en de 9/11 Special: Ik vecht de jihad.