Sfeerfoto van Pauw
Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

PAUW special: Rob en Henriëtte de Nijs, Bas Bloem en Annelien Oosterbaan over de ziekte van Parkinson

13 nov 2019
  •  
leestijd 1 minuten
parkinson

De ziekte van Parkinson is de snelst groeiende neurologische ziekte wereldwijd. In Nederland lijden er ruim 50.000 mensen aan. Het is een ingewikkelde ziekte die zich kenmerkt door het uitvallen van de motoriek, waardoor mensen bijvoorbeeld heftig trillen of trager bewegen. Minder bekend zijn de vele andere symptomen zoals de depressies, obstipatie en slaapproblemen. 

Parkinson is ongeneselijk en blijft vaak verborgen, omdat het ook een ziekte is met een taboe. Patiënten zijn vaak bang dat ze gelijk worden afgeschreven. Onjuist, de ziekte is niet te genezen, maar wel te behandelen waardoor patiënten goed kunnen functioneren.  

We praten met Rob en Henriëtte de Nijs over de schok van de diagnose en wat dit betekent voor zijn zangcarrière. Er is nog een Bekende Nederlander die aan de ziekte lijdt. Hij hield lange tijd zijn mond maar vertelt vanavond voor het eerst zijn verhaal.  

Neuroloog professor van het Radboudumc, Bas Bloem, vertelt wat de ziekte van Parkinson betekent, wat de symptomen zijn en hoe ze te behandelen zijn? 

En Annelien Oosterbaan was pas 33 jaar toen zij de diagnose Parkinson kreeg. Hoe gaat zij met de ziekte om en kan ze nog werken?  


Vanavond bij PAUW!

uitzending bijwonen
Wil je een uitzending van PAUW bijwonen? Klik hier voor tickets!

Altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn!