Sfeerfoto van Pauw
Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW is de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

VOLG ONS

Pauw

Pauw & Jinek: Thieme versus Klaver

6 mrt 2019
  •  
leestijd 1 minuut
Thieme vs Klaver
Volgende week barst 'Pauw & Jinek: De Verkiezingen' weer los. Ditmaal gaat de serie over de verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen. Over twee weken, op woensdag 20 maart, mogen we daarvoor gaan stemmen. Om alvast in de stemming te komen (pun not intended) lichten we fragmenten van de vorige serie uit. Vandaag een pittige discussie tussen Marianne Thieme en Jesse Klaver.
De Partij voor de Dieren (PvdD) doet bij de aankomende verkiezingen mee in alle provincies en in zeven Waterschappen. Ook nu staan thema's als milieu, klimaat, duurzaamheid en groen bij de PvdD voorop. De partij van Marianne Thieme, die vandaag haar verjaardag viert, behaalde bij de laatste Provinciale Staten-verkiezingen minimaal een zetel in alle provincies, behalve in Drenthe en Zeeland.
Twee jaar gelden draaide Pauw & Jinek om de Tweede Kamerverkiezingen en ook toen was milieu en klimaat een belangrijk thema. Toen zat Thieme aan tafel naast GroenLinks-leider Jesse Klaver en verweet ze hem een te weinig groene agenda na te streven. 
Kijk hieronder dat debat terug om alvast een beetje in de Pauw & Jinek- sferen te komen. Ook aan tafel die avond: Gert-Jan Segers (CU), Kees van der Staaij (SGP), Alexander Pechtold (toenmalig D66), Sybrand Buma (CDA) en Lodewijk Asscher (PvdA).
Sfeerbeeld BNNVARA programma's