Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Pauw & Jinek: Rutte en de Groningers

8 mrt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Rutte x Groningers
Volgende week barst 'Pauw & Jinek: De Verkiezingen' weer los. Ditmaal gaat de serie over de verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen. Over twee weken, op woensdag 20 maart, mogen we daarvoor gaan stemmen.
De VVD doet ook dit jaar weer mee in alle twaalf provincies. Deze verkiezingen gaan duidelijk maken hoe de grootste regeringspartij erop staat bij de kiezer en zijn straks bepalend voor de verhoudingen in de Eerste Kamer. De grote vraag: behoudt de coalitie daar haar meerderheid? De partij van premier  Mark Rutte zet in de campagne in op thema's als integratie, veiligheid en het klimaat.
Twee jaar gelden was de premier te gast bij Pauw & Jinek  toen het Groningse aardgasdossier een zeer belangrijk verkiezingsthema was. De provincie Groningen en delen van Drenthe hebben te maken met aardbevingen die worden veroorzaakt door de aardgaswinning. Dat is ook een van de redenen dat Pauw & Jinek  bij de aankomende serie twee uitzendingen in Loppersum maken, midden in het gaswinningsgebied.