Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

'Pauw & Jinek: De Verkiezingen' reist door Nederland

19 feb 2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Pauw en Jinek
Eva Jinek en Jeroen Pauw trekken opnieuw samen op in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. Met hun programma ‘Pauw & Jinek: De Verkiezingen’ reizen ze in de tien dagen voorafgaand aan de verkiezingen zeven dagen lang naar een viertal plekken door Nederland.
Pauw & Jinek
(Pauw & Jinek: De Verkiezingen  ©  KRO-NCRV / BNNVARA)

Eva en Jeroen starten op 11 maart in Noord- en Zuid-Holland om vervolgens af te reizen naar de noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Dan de zuidelijke provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. De reis eindigt in de middelste provincies Flevoland, Overijssel, Gelderland en Utrecht.
Hiermee maken Pauw & Jinek een vervolg op hun succesvolle reeks rond de Tweede Kamer-verkiezingen , twee jaar geleden. Toen kwamen de gezamenlijke uitzendingen vanuit ‘Café Americain’ in Amsterdam.

Wat er gaat gebeuren

Landelijke en provinciale politici schuiven aan, maar ook lokale bewoners die de afgelopen jaren onderdeel zijn geworden van de meest heikele maatschappelijke kwesties. In iedere uitzending zijn ook weer de bekende cabaretiers te gast, is er live muziek en volgt politiek verslaggever Jaïr Ferwerda het laatste campagnenieuws op de voet.
Eva Jinek verheugt zich op de reeks verkiezingsuitzendingen: “Twee jaar geleden bleek dat we door de krachten van de programma’s Pauw en Jinek te bundelen de belangstelling voor de verkiezingen een extra boost kunnen geven. Het is extra speciaal dat we nu het programma kunnen laten uitzenden vanuit de gebieden waar de provinciale politiek over gaat. En het was een feest om met Jeroen samen te werken, ik verheug me erop om dit ook samen te mogen doen.” 

Waar we heen gaan

11 maart: Den Haag, Zuid-Holland - Eerste Kamer
12 maart: Loppersum, Groningen - Hotel Spoorzicht
13 maart: Loppersum, Groningen - Hotel Spoorzicht
14 maart: Veghel, Noord-Brabant - De Afzakkerij
15 maart: Veghel, Noord-Brabant - De Afzakkerij
18 maart: Arnhem, Gelderland - Stan & Co
19 maart: Arnhem, Gelderland - Stan & Co
 

‘Pauw & Jinek: De Verkiezingen’ van 11 t/m 19 maart, op werkdagen om 23.00 uur, bij BNNVARA en KRO-NCRV op NPO 1.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA