Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Pauw doet boodschappen met mevrouw Attasio-Janse (87)

  •  
28-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
Boodschappen
Aan tafel bij Pauw presenteerde minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) afgelopen week een actieplan om ouderen uit de eenzaamheid te halen. De eenzaamheid onder ouderen neemt in Nederland de laatste jaren toe, maar dat moet een halt worden toegeroepen, vindt De Jonge.
Naast de minister was de 87-jarige mevrouw Attasio-Janse te gast. Zij vertelde bij ons in de studio hoe het is om eenzaam te ervaren en hoe belangrijk het is dat er actie wordt ondernomen om mensen uit die eenzaamheid te halen. 
Een van die broodnodige initiatieven is een boodschappendienst in Den Haag, die wekelijks eenzame ouderen helpt hun boodschappen in huis te halen. Wij zochten mevrouw Attasio-Janse op in Den Haag om haar een handje te helpen. 
Meer cijfers en feiten over eenzaamheid onder ouderen zijn hier te vinden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.