NPO
Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Özcan Akyol schrijft Boekenweekessay

21 mei 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Özcan Akyol Boekenweekessayist 2020 foto Anja van Wijgerden[1]
Özcan Akyol schrijft komend jaar het Boekenweekessay. Het thema van de Boekenweek 2020 is Rebellen en dwarsdenkers. "Het zijn de rebellen en dwarsdenkers van de literatuur die onze blik verruimen en ons voorstellingsvermogen vergroten," dat maakte de CPNB zojuist bekend.
De 85ste Boekenweek vindt plaats van zaterdag 7 t/m zondag 15 maart 2020. Akyol noemt het een jongensdroom dat hij het essay mag schrijven. "Ik ben enorm vereerd dat ik het Boekenweekessay mag gaan schrijven. Een jongensdroom! Het thema van de Boekenweek 2020, Rebellen en dwarsdenkers, is mij op het lijf geschreven."
Over het essay wil hij alvast het volgende kwijt: "Ik wil een toegankelijk essay schrijven, dat interessant is voor een breed lezerspubliek, dus ook voor mensen die doorgaans niet zo gauw naar een boek zouden grijpen. Ik heb al veel ideeën voor dit essay en kijk ernaar uit om de wereld van de literatuur weer op te schudden!"
'Eus' is dinsdagavond te gast bij PAUW om te vertellen over zijn favoriete dwarsdenkers en over de heilige huisjes waar hij zelf het liefste tegenaan schopt.

Meer over:

, , ,