Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Oproep: 'Klinische behandeling tegen rookverslaving moet vergoed worden'

28 apr 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sigaret roken
Jeroen Hinneman is manager van een verslavingskliniek en vindt dat rookverslaafden een klinische behandeling om van hun verslaving af te komen vergoed moeten krijgen, net zoals dat het geval is bij drank- en drugsverslaafden. Dat heeft hij geschreven in een brief aan de Tweede Kamer.
"Als wij in Nederland een einde willen maken aan de ruim 20.000 doden per jaar ten gevolge van het roken, zal er ander beleid gevoerd moeten worden", schrijft hij. De oproep van Hinneman aan de politiek wordt gesteund door andere verslavingsartsen. Ook Jellinek, een van de grootste instellingen voor verslavingszorg in Nederland, worstelt met zware rokers die gespecialiseerde hulp willen. Dat meldt de NOS .
Ben jij een roker en ben jij ook van mening dat een klinische behandeling tegen rookverslaving vergoed zou moeten worden? Stuur ons dan een mailtje op het volgende mailadres: