Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Ook overheidsdiensten mijden GeenStijl en Dumpert

9 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Lodewijk Asscher
Ook de Belastingdienst en andere overheidsinstellingen adverteren voorlopig niet meer op de websites GeenStijl en Dumpert. Dit heeft vicepremier Asscher dinsdagmiddag gezegd in de Tweede Kamer.  
‘Beste adverteerders op GeenStijl en Dumpert, u betaalt mee aan vrouwenvernedering,’ zo begint het paginagrote pamflet dat NRC-columnist  Rosanne Hertzberger  en 137 andere vrouwen ondertekenden en afgelopen vrijdag in  de Volkskrant  en  NRC Handelsblad  werd gepubliceerd. Bij Pauw aan tafel verklaarde Hertzberger het initiatief . Sindsdien geven steeds meer organisaties en instellingen gehoor aan de oproep. Nu dus ook de overheid. " In de ogen van velen is een grens overschreden", laat Asscher weten.
Martin Bosma (PVV) reageerde dinsdagmiddag in debat met Lodewijk Asscher op de controverse rondom GeenStijl  door een Braziliaanse bilpartij te laten zien. Deze foto is afkomstig uit een fotoreportage van NRC Handelsblad over de  Miss Bumbum -verkiezing . Hij wil hiermee de hypocrisie aantonen van de "grachtengordelfeministen", zoals het PVV-Kamerlid ze omschreef, die wel GeenStijl aanvallen, maar NRC met rust laten.