Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Ondernemers uit Den Dolder willen kliniek Michael P. dicht

17 okt 2017
  •  
leestijd 2 minuten
Hol doorprik
De forensische psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder ligt onder vuur sinds bekend is geworden dat de verdachte in de zaak-Anne Faber, Michael P., daar verbleef ten tijde van de misdaad. De kliniek zou slecht functioneren en de cliënten zorgden voor overlast in Den Dolder.

Volkswoede

Na bijna twee weken vermissing is het lichaam van Anne Faber gevonden. De volkswoede heeft zich nu gericht op Altrecht. Er is verontwaardiging waarom een veroordeeld verkrachter zomaar de vrijheid kreeg om tijdens zijn straf een meisje te ontvoeren. De volkswoede uit zich in de vorm van haatmails aan het personeel .

Gomorra

Eerder bespraken misdaadverslaggever Mick van Wely en strafrechtadvocaat Jan Vlug al de geruchten rond de kliniek . Het zou er een Gomorra zijn waar de verpleging de bewoners niet onder controle hebben. Ook drugs en drank zouden makkelijk de ronde doen in de instelling.

Kleine gemeenschap

Jeroen Hol is secretaris van de winkeliersvereniging in Den Dolder, hij zegt aan tafel dat er onrust is in het dorp door forensische patiënten die buiten vrij mogen rondlopen. Hij legt de nadruk op het feit dat Den Dolder een kleine gemeenschap is, waardoor de druk van de kliniek groot is. Echter, kan de vereniging weinig zelf ondernemen, terwijl de winkeliers het liefste de hele kliniek gesloten zen worden.

Bezuinigingen

De gemeentelijke autoriteiten hebben na de verdenking van P. de beveiliging bij de kliniek aangescherpt. Ook de politie surveilleert meer. Maar Hol noemt dat een geval ‘als het kalf verdronken is…’. De slechte beveiliging wordt dor Hol toegeschreven aan bezuinigingen van de afgelopen jaren. Zo zijn beveiligers op het terrein vervangen door buurtcoaches. Hoewel de rust nu is wedergekeerd, ziet Hol graag dat er vanuit de Tweede Kamer een besluit komt hoe de situatie veranderd kan worden.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA