NPO
Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Onder gezamenlijke vlag lopen Koreaanse atleten het stadion binnen

9 feb 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Korea entree
De 23e editie van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang is vrijdag officieel geopend met een ceremonie in het olympisch stadion. Namens TeamNL waren maar elf van de 33 atleten aanwezig, omdat veel sporters in de komende dagen al in actie komen op de Spelen. Schaatser Jan Smeekens droeg de Nederlandse vlag. De Koreaanse equipe maakte zijn entree onder de gezamenlijke vlag van Korea.
Op de tribune zat Kim Yo-jong, de zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un .  Kim is het eerste lid van haar familie dat sinds de Koreaanse Oorlog (1950-1953) Zuid-Korea bezoekt, zij schudde op de tribune Zuid-Koreaanse leider Moon de hand. Een historisch moment.
Namens Nederland zijn Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en premier Mark Rutte aanwezig. Naast Smeekens liepen schaatsers Anice Das, Patrick Roest, Kjeld Nuis , Esmee Visser, Ronald Mulder, Kai Verbij, Annouk van der Weijden en Irene Schouten, skeletonster Kimberley Bos, snowboardster Cheryl Maas en een aantal coaches mee tijdens de ceremonie.
De vlag ???????? is binnen. De olympische vlam ???? brandt. De Winterspelen zijn begonnen ????! #PyeongChang2018 #OpeningCeremony pic.twitter.com/hvpWmlY864
Tijdens de show wordt ook de Koreaanse geschiedenis en cultuur gepresenteerd en uiteraard wordt ook de Olympische vlam aangestoken. Noord-Koreaanse en Zuid-Koreaanse atleten liepen mee onder een gezamenlijke vlag en ook werd het gezamenlijke Koreaanse volkslied opgevoerd.
Korea entree
volkslied korea
fakkeldragers
Vlam

Meer over:

, , , ,