NPO
Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

OM vervolgt vader ontvoerde Insiya

13 mei 2019
  •  
leestijd 2 minuten
Insiya
Het Openbaar Ministerie (OM) wil binnen afzienbare tijd beginnen met de vervolging van Shehzad Hemani die wordt verdacht van de ontvoering van dochter Insiya in 2016. Het OM heeft dat gezegd tijdens de voortzetting van het proces tegen vijf mannen en een vrouw die bij de ontvoering betrokken zouden zijn geweest.
Drie mannen ontvoerden op 29 september met geweld het destijds 2-jarige dochtertje van Nadia Rashid uit een woning in Amsterdam. Een buurman probeerde de ontvoerders nog te stoppen, maar zonder succes. De vader van Insiya, Shehzad Hemani zou de opdrachtgever achter de ontvoering zijn. 
Insiya is na de ontvoering door haar vader meegenomen naar India, waar beiden nog steeds verblijven. Vorig jaar oktober hield de rechtbank in Amsterdam het proces tegen de zes verdachten aan om nog een ultieme poging te ondernemen de vader te horen als getuige. Dat is niet gelukt.
Het OM meent dat er genoeg pogingen zijn gedaan om de vader te horen, maar dat het er niet naar uitziet dat dat ook gaat lukken. De rechter is het daarmee eens: “Het is niet aannemelijk dat Hemani zal verschijnen of kan worden gehoord. Er is ook nauwelijks ervaring met India opdat gebied.”
Het OM is van plan om over te gaan tot vervolging van Insiya’s vader, nadat de andere verdachten in de zaak zijn veroordeeld. De zaak gaat woensdag verder met de slachtofferverklaring van de moeder van Insiya, het requisitoir met de strafeisen en de eerste pleidooien van de advocaten van de verdachten.

Meer over:

, , ,