Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Jeroen Pauw wint Ere Zilveren Nipkowschijf! & Nominaties Zilveren Nipkowschijf 2019

15 mei 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Nominaties Zilveren Nipkowschijf 2019
Televisie-recensenten Angela de Jong (AD) en Renate van der Bas (Trouw) maakten tijdens onze uitzending de nominaties bekend voor de Zilveren Nipkowschijf 2019. Maar ook dat Jeroen een de  Ere Zilveren Nipkowschijf heeft gewonnen! 

Jeroen

De jury vindt dat Pauw laat zien dat hij al dertig jaar lang een begenadigde tv-persoonlijkheid is "die journalistieke diepgang kan combineren met broodnodige luchtigheid en ogenschijnlijke nonchalance."
Ook is de jury van mening dat de talkshowhost in zijn laatste seizoen van Pauw "meer dan ooit excelleerde in zijn vak als gespreksleider aan een tafel op de late avond".

De genomineerden zijn.  

Sinan Can - BNNVARA

Voor de programma’s Sinan zoekt de Klas van Elias en Voorbij de grenzen van Saoedi-Arabië .
In het spoor IS - BNNVARA

Zeven kleine criminelen - VPRO

Een jeugdserie. Wanneer de twaalfjarige Raffie met zijn broertje en oma uit huis gezet dreigt te worden moet hij een plan bedenken om aan geld te komen. Samen met zijn vrienden besluit hij de bank te overvallen.  
Zeven kleine criminelen - VPRO

Stuk - VPRO

Stuk is een vierdelige documentaireserie waarin een aantal mensen wordt gevolgd tijdens de periode die ze doorbrengen in een revalidatiecentrum.
Stuk - VPRO
De winnaar wordt 20 juni bekendgemaakt.  

Joardy Season - VPRO

De erevermelding dit jaar is voor  Joardy Season . De achtdelige online serie is gebaseerd op het typetje Harco, beter bekend als de 'Huilon-man' van YouTube-kanaal Joardy Film. Joardy Season is een eigenaardige samenstelling van vreemde verhalen waarin steeds een ander tragikomisch figuur centraal staat. Een absurdistische en kleurrijke serie over de mens, gezien door de zeshoekige bril van Harco.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA