NPO
Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

70 jaar huwelijk in 4 prachtige portretten

20 nov 2017
  •  
leestijd 2 minuten
port Q en P
Ter ere van het 70-jarig jubileum van het huwelijk de Britse koningin Elizabeth II (91) en haar echtgenoot prins Philip (96) heeft het echtpaar nieuwe portretten laten maken. 20 november 1947 werden de toenmalige kroonprinses en haar verloofde Philip, de hertog van Mountbatten, in het echt verbonden.
Met de viering van hun huwelijk zijn koningin Elizabeth en prins Philip het langst getrouwde koninklijke echtpaar in de geschiedenis van Groot-Brittannië. Bij hun bruiloft waren destijds prinses Juliana en prins Bernhard te gast als vertegenwoordigers van het Nederlandse koningshuis. Naast de foto's is er ook een speciale editie van de 50 pence-munt gemaakt. Verder staan er geen publieke evenementen gepland. Op 20 november zelf zal het echtpaar het jubileum vieren met een intiem diner met vrienden en familie.
De eerste foto is gemaakt in het onderkomen van het echtpaar, Windsor Castle, waar ze voor de portretten van koning George III en koningin Charlotte staan. De foto werd eerder deze maand geschoten.  
Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)
Onderstaande foto's, niet eerder gepubliceerd, beelden het echtpaar af voor een platina-kleurige achtergrond.

Meer over:

, ,