Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Nederlandse visagist krijgt een Oscar-nominatie voor film over gezichtsaandoening Treacher Collins

  •  
24-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
133 keer bekeken
  •  
Wonder film
Dinsdag zijn de nominaties voor de belangrijkste filmprijzen, de Oscars, bekendgemaakt. De Nederlandse visagist Arjen Tuiten maakt kans op de Oscar voor beste make-up. Hij verzorgde de grime voor de film ‘Wonder’ over een jongetje met de gezichtsaandoening ‘Treacher Collins’.
Treacher Collins is een genetische gezichtsaandoening, waarbij er botvergroeiingen zijn opgetreden in het gezicht. De film laat zien hoe een jongen met deze aandoening voor het eerst naar school gaat. Marjet Hulshoff en Arnoud Heinen hebben Treacher Collins en herkennen zich in de film. Jeroen besprak 'Wonder' met Marjet en Arnoud aan tafel, afgelopen november.
De aandoening zorgt voor een opvallend aangezicht. De acteur die het jongetje speelt moest dus goed geschminkt worden om de aandoening zo goed mogelijk tot uiting te laten komen. Daar is Arjen Tuiten bijzonder knap in geslaagd en dat heeft hem een zeer terechte nominatie opgeleverd. Het opmaken van de acteur duurde twee uur en een half uur om het er weer af te halen.
Tuiten is erg trots op de nominatie. De kans dat hij wint is aanzienlijk groter dan in andere categorieën, omdat er in zijn categorie maar drie genomineerden zijn. Maar hij is ook al heel tevreden met de nominatie an sich. Naast Tuiten is er nog een Nederlander genomineerd, Hoyte van Hoytema maakt namelijk kans op een Oscar voor zijn camerawerk in de oorlogsfilm ‘Dunkirk’.
Bekijk hier de trailer van 'Wonder'
Delen: