NPO
Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Nadia Rashid is dag en nacht bezig om dochter Insiya terug naar Nederland te halen

30 mrt 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Schermafbeelding 2017-03-30 om 10.36.25
Nadia Rashid, de moeder van de ontvoerde peuter Insiya vecht door om haar dochter terug te krijgen uit India. De 3-jarige Insiya is sinds woensdag precies een half jaar weg. Gisteren stonden een aantal verdachten opnieuw voor de rechter.
"Ik ben hier fulltime mee bezig, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat ben ik bezig contact te krijgen met Insiya en haar terug naar Nederland te krijgen", zegt Nadia. 
Gerard Spong is de advocaat van de vader, die het meisje heeft in India. Hij is op dit moment in Mumbai, dat heeft hij aan de redactie van Pauw laten weten. Hij heeft met zijn cliënt besproken dat Insiya op haar verjaardag met zijn moeder zou kunnen bellen, maar deze afspraak is niet nagekomen door de vader. Hij heeft gezegd dat Nadia haar dochter onder bepaalde voorwaarden zou kunnen zien, als ze de aangifte en alle andere aanklachten zou intrekken en het ouderlijk gezag zou overdragen aan hem. "Dat is voor mij geen optie, de enige uitkomst die voor mij telt is dat Insiya zo snel mogelijk terugkomt", aldus Nadia.
Kijk ook eens hier voor nog meer Pauw fragmenten

Meer over:

, ,