Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Nabellen met… Stefano Keizers

18 apr 2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Stefano Keizers nabellen
Het was even schrikken voor ons publiek gisteravond: cabaretier Stefano Keizers viel ‘dood’ neer tijdens onze uitzending. Sommigen moesten lachen, sommigen niet. Tijd om verhaal te halen bij de cabaretier.

Waarom

De reden dat Stefano Keizers - alter ego van Gover Meit - in elkaar zakte gisterenavond is simpel: “Dat is waar mijn oude voorstelling o.a. over ging”, zegt hij. “Men zegt wel eens actions speak louder than words , en ik wilde het publiek laten voelen hoe het is in het theater. En eigenlijk ook om afscheid te nemen van mijn oude voorstelling.” Toch was gisteren anders dan in het theater. “Het is in het theater onaangekondigd, maar gisteren was het nog meer onaangekondigd.” Dat merkte Stefano ook in de reacties die hij kreeg.

Reacties

Stefano Keizers tweet 1
Soms reageren bezoekers niet gelijk wanneer Stefano in elkaar zakt. Gisteren wel. Al snel kwamen een aantal Ajax-supporters die in het publiek zaten in actie. Na een minuut werd duidelijk dat het ging op een scène uit zijn theatershow. “Er ontstond daarna gelijk een gesprek met voor- en tegenstanders. Of dat wel goed is, zo laat op de avond, weet ik niet.”
Stefano Keizers tweet 2
Na de uitzending liep “iedereen met een boog om mij heen”. “Ze waren een beetje bang voor me”, zegt Stefano. “Ik was het zwarte schaap van de avond. Ik had Prinses Laurentien vlak voor de uitzending nog gesproken; ze zei dat ze een artikel over mij had gelezen in de NRC. Iedereen was beleefd, maar ik denk toch dat ze allemaal een beetje boos op mij waren.”


Stefano Keizers tweet 3

Afsluiting voorstelling

De scène was afkomstig uit de oude voorstelling van Keizers. Hij trok met  Erg Heel de afgelopen jaren door heel het land en sloot steevast af met dezelfde actie. “Het is hét onderdeel waar het meest over wordt nagepraat. Dat was nu ook het geval.” Maar toch blijft hij het spannend vinden: “Misschien zitten er kinderen in de zaal, of iemand die iets ergs heeft meegemaakt waar ze een trauma aan over hebben gehouden. Ik wil niemand kwetsen, ik wil dat iedereen een leuke avond heeft. En als mensen er niet van hebben kunnen slapen, kom ik ze graag een keer een verhaaltje voorlezen.”

Wel belooft Stefano: “Dit is echt de laatste keer. Dat zweer ik op alles.”

Sorry Baby

Momenteel staat Stefano op de planken met zijn try-outs voor zijn nieuwe voorstelling “Sorry Baby.” Hij probeert spelenderwijs zijn nieuwe voorstelling te maken, maar hetzelfde als Erg Heel gaat het niet worden: "Ik ga niet proberen om weer een soort nieuwe versie van dezelfde grappen te maken. Ik ga dus niet meer omvallen.”

Kijk het hele gesprek met Stefano hier terug.  

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA