Sfeerfoto van Pauw
Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW is de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

VOLG ONS

Pauw

Nabellen met... Albert Verlinde

18 sep 2018
  •  
leestijd 2 minuten
Albert Verlinde
Twee jaar geleden hield hij het voor gezien. De Roddelkoning, Mister Entertainment was er klaar mee en vertrok bij RTL Boulevard. En nu komt Albert Verlinde terug. Bij de concurrent. Volgend jaar is hij samen met Jan Versteegh te zien in een gloednieuw entertainmentprogramma bij SBS.

Wat vond u van de uitzending?

"Ik vond het heel leuk en gezellig. Dat is belangrijk. Het is wel heel laat hoor. Dat blijft wel een dingetje. Dat krijg ik ook van andere mensen te horen. Ik was pas om kwart voor 12 aan de beurt. Dan zeggen mensen: ‘ik weet niet of iedereen zo laat op blijft om het te zien’. Na de uitzending ga je nog even gezellig borrelen. Uiteindelijk lag ik rond kwart over 1 in bed."

Maandagavond besloot u live bij Pauw u zich te laten uitschrijven bij de Katholieke Kerk. Twijfelde u lang om dit te doen?

“Ja, dat deed ik al lang. Later realiseerde ik dat mensen niet moeten denken dat dit een statement was. Het is een keuze voor mezelf. Iedereen mag zelf weten wat hij of zij doet. Het was niet mijn bedoeling een oproep te doen aan mensen om zich te laten uitschrijven. Het was de logica van het gesprek, die me ertoe zette dit nu te besluiten. Ik dacht: nu moet ik het toch een keer doen.”

Heeft u veel reacties gekregen op dit besluit?

“Nee, het is lekker stil. Mensen vonden het namelijk leuk dat ik weer tv ga doen. Ze maken zich niet zo druk om mijn besluit me te laten uitschrijven bij de Katholieke Kerk.”

Heeft u alles kunnen vertellen?

“Ja, dat is goed gelukt. Ik kon uitstralen dat ik hoop echt iets nieuws te brengen. Veel programma’s lijken op elkaar. Het enige wat je kunt doen om onderscheidend te zijn, is je eigen persoonlijkheid erin gooien.”

Bedankt voor uw tijd, fijne dag!

“Jij ook. Dag hè.”
Klik hier voor andere gasten in deze serie | Klik hier voor meer nieuws van Pauw
Sfeerbeeld BNNVARA programma's