Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Naar de rechtbank met Saskia Belleman: dag 2 in de zaak tegen Mark de J.

10 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Saskia B
Maandag begon de rechtszaak tegen Mark de J., de verdachte van de moord op zakenman Koen Everink. Saskia Belleman was in de rechtszaal aanwezig en vertelde die dag erover aan tafel . De J. bleef ontkennen, hoewel de bewijzen zijn kant op staan. Dinsdag ging de zaak verder met opvallende ontwikkelingen. De advocaat van De J., Pieter Hoogendam, legde de verdediging neer, omdat de rechter verder DNA-onderzoek niet toestemde. Ondertussen blijft De J. ontkennen. Saskia: "Elke keer als het OM een nieuw onderzoeksresultaat had, paste hij z'n verhaal weer aan. Nou wil ik niet zeggen dat het niet waar kan zijn, er gebeuren gekkere dingen in rechtszalen, maar het verhaal is heel onwaarschijnlijk."
Wat zou een mogelijk motief van Mark de J. kunnen zijn? Volgens een psychologisch rapport heeft hij als enige afwijking een gokverslaving. De J. had hierdoor flinke schulden en volgens getuigen geïrriteerde gesprekken erover met Everink.
Volgende week gaat de rechtszaak verder. Er wordt dan ook een strafeis verwacht van het OM. Volgens Saskia zou het kunnen dat Hoogendam alsnog de zaak weer op zich neemt: "het is een beproefd middel tijd te winnen voor nader onderzoek."