Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Na 125 jaar voetballen eindelijk een prijs

3 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
wolfswinkel twitter
Zondag won Vitesse de KNVB-Beker door AZ met 0-2 te verslaan. Beide doelpunten werden gemaakt door spits Ricky van Wolfswinkel . Ontlading en opluchting bij de fans: na 125 jaar hebben de Arnhemmers eindelijk een grote prijs verovert. “Het is eindelijk tijd om een prijzenkast te bouwen” grapt Van Wolfswinkel aan tafel bij Pauw.
Ricky speelde tien jaar geleden ook al bij Vitesse. Via Utrecht, Portugal, Engeland, Frankrijk en Spanje, waar hij ook vaak op de bank zat, kwam hij vorig jaar weer terug in Arnhem. Naar eigen zeggen om weer te kunnen spelen en er ook plezier in te hebben. En nu gaan de geel-zwarten zelfs Europa in.
Niet veel vaker kwam de club dichtbij de bekerwinst. In 1990 stonden ze voor het laatst in de bekerfinale, toen tegen PSV. De keren daarvoor waren in 1926 en 1912. De supporters hebben er lang op moeten wachten, maar zijn altijd achter hun club blijven staan. Twintigduizend van hen stonden dan ook op de Korenmarkt om de overwinning te vieren. Niet alleen de Arnhemmers gingen met een prijs naar huis. Volgens de Wikipediapagina van Vitesse zijn ze in Rotterdam ook al kampioen geworden.