Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Met deze brief ontsloeg Trump FBI-directeur Comey

10 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
brief comey
Een zeer opmerkelijk ontslag. President Trump geeft de directeur van de inlichtingendienst FBI de zak. James Comey, die veertien jaar aan het roer stond, leidde een groot politieonderzoek naar de Russische banden van het Trump-kamp. In Comeys ontslagbrief schrijft Trump dat hij niet onderzocht dient te worden en dat hij een opvolger zoekt om 'maatschappelijk vertrouwen' te herstellen en 'het geloof in de cruciale missie van de FBI'. 
brief totaal
Wie nu het politieonderzoek moet leiden naar Trumps Russische vriendschappen, is onbekend. Hoog op de agenda lijkt het niet langer te mogen staan.
Trump verwijst in zijn brief naar (onderstaande) aanbeveling die hij kreeg vanuit de FBI, waaruit zou blijken dat Comey ongeschikt is voor zijn functie.
De officiële woordvoerder van Trump gaf de volgende schriftelijke reactie vrij.
brief 3
Diverse Amerikaanse media, waaronder The New York Times , verwijzen naar het Watergateschandaal uit 1972, waarbij president Richard Nixon de openbaar aanklager ontsloeg die onderzoek deed naar de inbraak in het Watergatecomplex. Dat ontslag en de uitkomsten van het onderzoek leidden uiteindelijk tot het aftreden van de toenmalige president.

Meer over:

, , ,