Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Meeste mensen zeggen bereid te zijn hun auto te laten staan

14 jun 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Low Car Diet
Precies een maand geleden is de grootste mobiliteitswedstrijd van Nederland van start gegaan: het Low Car Diet – georganiseerd door de NS, Stichting de Reisbeweging en het Ministerie van Infrastructuur – met als doel ons reisgedrag positief te beïnvloeden. Zo wordt er gepromoot om vaker op de fiets te stappen of gebruik te maken van het openbaar vervoer.
Aan de wedstrijd doen m eer dan 1400 werknemers van 15 bedrijven mee. Zij strijden voor de Low Car Diet winnaarstitel. Dit doen ze door een maand zo duurzaam mogelijk te reizen. Donderdagmiddag wordt de winnaar bekend gemaakt. De tussenstand van het klassement  is als volgt:
Low Car Diet tussenstand
Wij vroegen een maand geleden, op 14 mei, aan de bezoekers van deze website of zij bereid zijn hun auto te laten staan en voor de fiets of het Openbaar Vervoer (OV) te kiezen. De uitslag is positief te noemen:
495 mensen hebben de poll ingevuld. Van die respondenten lieten 140 mensen weten absoluut niet bereid te zijn hun auto te laten staan, maar 235 mensen zeiden wel bereid te zijn hun auto te laten staan en voor alternatief vervoer te kiezen, namelijk de fiets (155 mensen) of het Openbaar Vervoer (80 mensen). 120 mensen gaven aan geen auto te hebben en dus niet te hoeven kiezen.
Vanmiddag om 17.00 uur wordt de winnaar van het Low Car Diet bekend gemaakt in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA