Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

May neemt afscheid met een staande ovatie

24 jul 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
may3
De Britse premier Theresa May heeft bij haar laatste optreden als hoogste minister afscheid genomen in de Commons Chamber. May kreeg in een emotioneel en humorvol vragenuurtje een staande ovatie, waarna ze bij Queen Elizabeth haar ontslag indient. Ze gaat nog wel op de achtergrond door in het parlement, vanuit de beroemde ‘back benches.’ 

Boris Johnson

Natuurlijk kreeg May ook vragen over haar opvolger Boris Johnson. May: ‘’Ik ben verheugd om het stokje over te dragen aan Johnson. Hij is een partijcollega die kiezers kan brengen wat zij willen en hij is een goede collega die ook mijn kabinet heeft gediend’’, waarna ze de lachers op haar hand kreeg omdat May en Johnson behoorlijk in de clinch hebben gelegen.

Uithaal naar Corbyn

Naast de velen bedankjes en mooie woorden kon May het niet laten om uit te halen naar oppositieleider van de Labour Party, Jeremy Corbyn. ‘’Misschien moet ik mijn woordenwisselingen met hem besluiten, als een partijleider die heeft aanvaard dat haar tijd voorbij is, misschien wordt het voor hem ook tijd dat hij gaat inzien dat hij moet opstappen.”  

Jonge vrouwen

Met de woorden ‘’de plicht, om mijn kiezers te dienen, blijft mijn grootste motivatie’’, besloot May haar laatste vragenuurtje als premier. Niet veel later gaf May op Downing Street aan dat het de grootste eer was om het United Kingdom te dienen. ''Ik hoop dat alle jonge meiden die nu een vrouw als premier zien, weten dat alles mogelijk is. Er zijn geen grenzen.''

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA