Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Maurits von Martels: 'de agrarische sector voelt zich miskend door Den Haag'

26 apr 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Maurits von Martels
De komende twee weken stellen nieuwe parlementariërs zich voor in onze rubriek: Haags Vuur. Waar komt hun politieke ambitie vandaan? Met welke brandende verlangens stappen ze de Tweede Kamer in? Deze keer: CDA-Kamerlid Maurits von Martels.
Maurits von Martels is sinds maart 2017 Tweede Kamerlid voor het CDA. Hij stond op plek 44 op de kandidatenlijst, maar kwam met ruim 21.500 voorkeursstemmen in de Kamer. Zijn stokpaardje is: ''Méér boerenverstand in de Tweede Kamer''. Volgens hem voelt de agrarische sector zich miskend door Den Haag. 
"De agrarische sector is een ondergeschoven kindje, de veranderingen in het boerenleven zijn groot geweest. Wat ik steeds heb ervaren is dat je de politiek nodig hebt. De politiek moet richting geven aan welke kant we op zouden moeten gaan. De laatste jaren heb ik dat gemist in de politiek. Dan kun je twee dingen doen: of lijdzaam toekijken en niks doen of je zegt ik wil deel uitmaken van die Haagse politiek. En dat heb ik gedaan. Laten we wat meer nuchter naar zaken kijken en wat meer naar de feiten." 

Meer over:

, ,