Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

‘Martijn Koning bedreigd door Javier Guzman’

15 okt 2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
228 keer bekeken
Cabaretier Martijn Koning vertelde in Pauw dat hij aangifte heeft gedaan tegen zijn collega Javier Guzman voor bedreiging en poging tot mishandeling. Koning zou ’s nachts in zijn huis zijn overvallen en met een stroomwapen zijn bedreigd. De discussie zou volgens Koning zijn ontstaan toen bekend werd dat Koning de Sint & Nieuw-conference mag houden in plaats van Guzman.
Koning vond de inval beangstigend. “Ik lag te slapen en op een gegeven moment werd er keihard op de deur geklopt. Ik zie Jim Speelmans staan voor mijn deur, samen met Javier Guzman.” Wat volgt is een schermutseling in de woning. “Ze zeiden: binnen 10 munten ben je dood. Ontzettend heftig wat er gebeurde. Meneer Guzman stond er met een stroomstootwapen. Het ging erom dat ik dingen had gejat. Ze waren dronken en hadden ongetwijfeld drugs gebruikt.”

Volgens Koning zijn de beide heren woensdagmorgen opgepakt. “Ze ontkennen niet dat ze binnen zijn geweest, maar ze zeggen dat er alleen een woordenwisseling was. Die jongen moet zo snel mogelijk worden opgenomen. Hij is gewoon aan het doordraaien.”