Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Maarten zat met dochter in de Manchester Arena: ‘Je houdt er rekening mee’

24 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
maarten
Voorafgaand aan het concert van Ariana Grande grapten ze er nog over, Maarten Smit en zijn 14-jarige dochter. Wat als er iets gebeurt à la Bataclan?
Maarten zei tegen zijn dochter: "Als dat gebeurt, dan ga jij op de grond liggen en ik bovenop je. Maar dat was voor de grap. Het zit al meer in je hoofd dan dat je rekening mee houdt." En toen de eerste klap. Er waren flinke ballonnen aanwezig in de zaal, eerst dacht Maarten dat er een knapte. Maar de grond trilde, de menigte kwam op gang en men buitelde over elkaar heen.
"Rook en bloedsporen," zag Maarten bij het verlaten van de arena. Hij en zijn dochter wisten veilig buiten te komen. 22 anderen niet. 59 mensen raakten er gewond, waarvan er nog twintig in kritieke toestand verkeren.
In Engeland is de veiligheidstoestand opgehoogd naar de status 'kritiek'. Premier May heeft gewaarschuwd voor een nieuwe aanslag. In Engeland zijn vijf duizend soldaten op de been om belangrijke plaatsen te beveiligen.
Meer nieuws en achtergrond? Klik hier!

Meer over:

,