Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Nederlandse tieners veilen hun maagdelijkheid via Duitse website

8 nov 2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
530 keer bekeken
auction-2532037_960_720
Ze kunnen geen leuke man vinden, hebben geld nodig voor hun studie en hebben geen bezwaar hun lichaam te verkopen: De Nederlandse Monica (20) en Lola (18) staan sinds kort op de website van escortbedrijf Cinderella. Ze willen met het veilen van hun maagdelijkheid zo veel mogelijk geld verdienen.
Op de Duitse website prijzen Lola en Monica zichzelf aan. Duidelijk herkenbaar staan ze op foto's en zetten ze hun beweegredenen uiteen in een filmpje. Ook de site doet er alles aan om te zorgen dat het duidelijk is dat het niet om een grap gaat: het is mogelijk een gesprek met de vrouwen aan te vragen en de site zou doktersverklaringen bezitten waarin staat dat Lola en Monica daadwerkelijk maagd zijn. Overigens is het veilen van je maagdelijkheid in Nederland  illegaal
'Het gebeurt maar zelden dat je de rest van je leven doorbrengt met degene die je ontmaagd, dus ik heb geen problemen met mijn maagdelijkheid verliezen aan een man die me er voor betaald,' aldus Lola. "Het geld kan ik gebruiken voor mijn opleiding en om wat schulden van mijn familie af te betalen."
Ook Monica wil het geld voor haar studie gebruiken. "De universiteit is niet goedkoop. Verder vind ik het fijn dat we in een samenleving wonen waar we zelf kunnen bepalen wat we doen met ons lichaam en onze maagdelijkheid."

Niet voor het eerst

Het is niet voor het eerste dat jonge vrouwen die hun maagdelijkheid willen verkopen voor opschudding zorgen. In 2016 wilde de 18-jarige Aleexandra Khefren via hetzelfde bureau als Lola en Monica haar maagdelijkheid verkopen. Naar verluidt  wordt er 1,7 miljoen euro geboden door een zakenman uit Hong Kong.
In Sydney bood een 19-jarige vrouw zich aan via de advertentiesite Locanto:
advertentie
In september plaatste de Oekraïense Yulia een advertentie  in een lokale krant: ' Lovely girl, 18 years old, a student. Will give my virginity to a serious man who offers me financial assistance of 50,000 hryvnia (£1,500).' En in n ovember 2017 plaatste de Britse Jasmin een advertentie in de hoop ook miljoenen te verdienen aan de verkoop van haar maagdelijkheid. Ook zij staat op de site van het bureau. Biedingen  zijn de afgelopen dagen opgelopen tot 90.000 Engelse pond (ongeveer 101.000 euro).
Naast voorbeelden die internationaal de media halen, staan er nog tientallen andere maagden op de site van het bedrijf. Ze komen overal vandaan, uit westerse landen als Spanje, Frankrijk en de Verenigde Staten, maar ook veel uit het voormalig Oostblok, Afrika, de Filipijnen en Zuid-Amerika.

'Geen pooier'

Het bedrijf zegt twintig procent van de veilingopbrengst te krijgen. In ruil daarvoor zou het de vrouwen beschermen tegen onveilige ontmoetingen en onderwerpen aan een psychiatrisch onderzoek. 'We zullen nooit een meisje veilen dat niet volwassen genoeg is om te weten wat ze doet of die psychologisch niet in orde is,' verklaart de eigenaar in een interview . Op de vraag of hij zichzelf als pooier ziet antwoordt hij ontkennend: 'Een pooier is iemand die vrouwen uitbuit. Ik ben een zakenman, wij bieden slechts een platform aan degenen die dit idee al hebben.'

Meer over:

veiling, website, maagd

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA