Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Liesbeth List beëindigt carrière vanwege gezondheidsredenen

18 aug 2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Liesbeth List
List maakte de keuze om te stoppen in samenspraak met haar dochter en haar arts, maar vond dat wel erg moeilijk. "Alles is gezegd, alles is gedaan - dat is waar", vertelt ze tegenover de Volkskrant. "Maar stel dat iemand met mij een duet zou willen zingen, dan zou dat toch geweldig zijn? Zo heb ik altijd geleefd: kijken wat er op mijn pad komt."
Het nieuws over haar afscheid wordt nu bekendgemaakt omdat op 2 oktober een musical over het leven van de chansonnière in première gaat. Eind die maand verschijnt de biografie  De dochter van de vuurtorenwachter . "Dat is zo bijzonder voor deze oude tante, dat die twee momenten er nog aan komen", mijmert List. 
Vroege jeugd
Begin carriere List
Succes van List
musicals list
List en Oster

Tandem

Vorig jaar stond List nog in een aantal kleine theaters met een voorstelling samen met Annemarie Oster. In november 2014 was ze te gast bij ons, om te praten over hun gezamenlijke voorstelling Tandem . Een programma  over ervaringen, herinneringen, veel humor en observaties van twee hartsvriendinnen. “Annemarie vertelt diverse verhalen uit haar vele geschreven columns en ik zing een lied dat daar weer bij past. Dit alles met ondersteuning van mijn ‘eigen jongens’: pianist Ton Snijders en gitarist & zanger Peter van Benthem”. Volgens Jeroen is Annemarie eigenlijk Liesbeth's Shaffy.
Haar actieve loopbaan zit er nu op, ze is geen publiek bezit meer. Maar dat betekent niet dat het leven zinloos is geworden. List: 'Totdat ik doodga, wil ik leven. Ik hoop dat dat nog lang is." Lees hier het hele verhaal van De Volkskrant .

Meer over:

liesbeth list

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA