Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Kunstmatige intelligentie is een bedreiging voor de banenmarkt

15 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kunstmatige intelligentie
Volgens de Britse vacaturewebsite Adzuna zullen al in de nabije toekomst vele mensen hun baan gaan verliezen door toedoen van kunstmatige intelligentie. Veel banen die nu nog door mensen worden ingevuld zullen in de nabije toekomst door slimme robots worden uitgevoerd. Dat is namelijk veel goedkoper en efficiënter.
Met name mensen die een bureaubaan vervullen moeten vrezen. Veel werkzaamheden die nu nog door mensen vanuit een kantoor achter een computer worden uitgevoerd, kunnen slimme computers inmiddels ook al opknappen. Dat laat James Neave, hoofd Data van   Adzuna, weten aan de BBC . Je kunt dan denken aan functies als vertaler of trendwatcher. 
Volgens de banengigant staan we aan het begin van een tijd waarin kunstmatige intelligentie exponentieel zal gaan groeien. Het gebruik van robots zal explosief gaan toenemen.
Wat kunnen mensen het beste doen die vrezen dat hun baan door een slimme robot zal worden ingepikt? Volgens de experts kun je dan de beste de dienstverlening ingaan. Mensen die in de dienstverlening ( een baan in de tertiaire sector, of de dienstensector) werken, hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken. Net als bijvoorbeeld radio- of televisiepresentatoren: "dat is typisch een sector waarin een mens nog altijd beter presteert dan een robot," aldus Neave.
Meer nieuws? Kijk dan ook hier.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA