Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Kamer-cabaret: Van der Staaij citeert De Speld en Thieme wordt uitgelachen

28 jun 2017
  •  
leestijd 1 minuten
staaij
In de Tweede Kamer spraken vandaag onder anderen SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij en Partij van de Dieren-leider Marianne Thieme tijdens het Formatiedebat. Thieme leverde serieuze kritiek op de aanstelling van oud-VVD'er Gerrit Zalm als nieuwe informateur, tot hilariteit bij Mark Rutte en Halbe Zijlstra. En Van der Staaij leek de fout te maken waar iedere belezen, zichzelf respecterend politicus als de dood voor is.
“Een exponent van een oude fossiele denker,” zo noemde Marianne Thieme van de Partij van de Dieren vandaag de nieuwe informateur Gerrit Zalm, die het stokje overneemt van Herman Tjeenk Willink. Een bonenteller bij DSB (Dirk Scheringa Bank) en het CPB. “Hij heeft laten zien alles van prijs te weten, maar niet van waarde.” Ze vervolgt, de tranen biggelen nog net niet van de wangen van Rutte: “De zalm sterft na het paren van inspanning. Het lot dat we de informateur allerminst toewensen.”
De SGP-voorman sprak diezelfde middag CDA-collega Sybrand Buma  toe. De bron leek wat twijfelachtig.
Het betreft een één-tweetje tussen Kamergenoten Buma en Van der Staaij, die elkaars Speld-kennis testten.
kees van der staaij

Meer over:

, , ,