Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Kabinet begint campagne voor ‘goed gesprek over de dood'

20 jun 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Kabinet begint campagne voor ‘goed gesprek over de dood'
Vandaag start het kabinet met een voorlichtingscampagne om ongeneeslijk zieken en hun naasten te helpen om te praten over de dood.
Angst einde verhaal

‘Het gebeurt vaak te laat’

Het kabinet wil dat mensen "tijdiger het gesprek aangaan", zegt minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge in een interview in Trouw . "Het gebeurt vaak te laat en te vaak niet." Op een website die de minister vandaag opent, is informatie te vinden over palliatieve zorg, hospices, pijnbestrijding en hoe je een testament opstelt. Het motto van de campagne is:  
"Ik heb te horen gekregen dat ik doodga, maar tot die tijd leef ik".
Er zijn op de website indringende verhalen te vinden van lotgenoten. Zoals die van Joop.  

Kabinet is verdeeld over euthanasie

De discussie over het levenseinde ligt gevoelig in de coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Zij denken "over weinig onderwerpen onderling zo verschillend als over het levenseinde.”   In het regeerakkoord staat dat waardig ouder worden een breed gedragen doelstelling is die actie vraagt op verschillende terreinen. Het kabinet zal komende zomer meer voorlichting geven over de huidige euthanasiewet.

De website is te bezoeken op  www.overpalliatievezorg.nl

Meer over:

, , ,