Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Joodse schrijfster Natascha van Weezel: ik werd uitgemaakt voor fascist, nestbevuiler, landverrader

2 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
natascha-van-weezel
Nadat ze zichzelf in 2014 op televisie kritisch uitliet over de Israëlische president Netanyahu, kreeg filmmaker en schrijfster Natasha van Weezel de nodige kritiek.  Onder meer vanuit de joodse gemeenschap.
Van Weezel groeide op in een joods gezin en werd in haar gezicht (door een meisje dat een Free Gaza -shirt droeg) en op haar Facebooktijdlijn uitgemaakt voor fascist, nestbevuiler en landverrader. Ze schreef een boek over polarisatie tussen joden en moslims, twee bevolkingsgroepen die elkaar volgens Van Weezel maar slecht kennen.
Schrijver Mano Bouzamour werd groot in een islamitisch nest. Antisemitisme was in zijn jeugd zo normaal als ademhalen, vertelt hij. “We zagen bijvoorbeeld de grote broers op het voetbalveld een formatie vormen van allemaal Hitlergroeten om een goal te vieren. En wij deden de volgende dag natuurlijk de grote jongens na.”