Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Joe Biden kondigt kandidatuur aan voor presidentschap Verenigde Staten

25 apr 2019
  •  
leestijd 2 minuten
Joe Biden
"De kernwaarden van deze natie, onze status in de wereld, onze democratie. Alles wat Amerika is - wat Amerika Amerika maakt - staat op het spel. Dat is waarom ik vandaag mijn kandidatuur voor het presidentschap van de Verenigde Staten aankondig." Met deze woorden kondigt Joe Biden donderdag aan zich namens de Democratische Partij kandidaat te stellen voor het presidentschap van de Verenigde Staten (VS).
The core values of this nation… our standing in the world… our very democracy...everything that has made America -- America --is at stake. That’s why today I’m announcing my candidacy for President of the United States. #Joe2020 https://t.co/jzaQbyTEz3


De 76-jarige Biden lijkt de voornaamste kandidaat te zijn bij de Democrats voor het Witte Huis. Het zat er al een beetje aan te komen, maar nu heeft de oud vicepresident van Barack Obama zich officieel bij de ruim twintig kandidaten gevoegd die in de voorverkiezingen gaan bepalen wie names de partij een gooi gaat doen naar de positie van Donald Trump. Als hij hierin slaagt dan is hij de oudste president van de VS bij aantreden ooit.
In de video waarin hij zijn kandidatuur bekend maakt, spreekt hij zich duidelijk uit tegen een klimaat van vreemdelingenhaat, racisme en onverdraagzaamheid. Hij haalt Charlottesville aan als voornaamste symbool. Volgens Biden is Amerika  "verwikkeld in een strijd om de ziel van het land". Volgens hem zal het karakter van het land voorgoed veranderen als Donald Trump wordt herkozen. "Ik wil niet werkeloos toekijken en dat laten gebeuren", zegt hij. 
Biden stelde zich tweemaal eerder kandidaat voor het presidentschap, in 1988 en 2008. Beide keren werd hij verslagen door zijn opponent. In 2008 werd hij door de kandidaat van de Democrats, Barack Obama, gevraagd zijn running mate te worden. In 2009 werd hij de 47ste vicepresident van de VS.
De zittende president, Donald Trump, heeft inmiddels gereageerd op de kandidatuur van Biden. Uiteraard via Twitter.
Welcome to the race Sleepy Joe. I only hope you have the intelligence, long in doubt, to wage a successful primary campaign. It will be nasty - you will be dealing with people who truly have some very sick & demented ideas. But if you make it, I will see you at the Starting Gate!

Klik hier voor meer nieuws van Pauw

Meer over:

, , , , , ,