Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Japanse burgers oefenen alvast voor kernaanval van Noord-Korea

7 aug 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Japan oefent voor nucleaire aanval
Noord-Korea is niet van plan om te stoppen met het testen van langeafstandsraketten. De internationale sancties hebben geen enkel effect. Het Noord-Koreaanse staatspersbureau meldt dat het land hoe dan ook doorgaat met zijn atoomprogramma. Pyongyang dreigt nu zelf met sancties tegen de Verenigde Staten (VS).
De VS, China en Rusland stemden afgelopen weekend tijdens een top op de Filipijnen in met zwaardere economische sancties tegen Noord-Korea. Het land had al exportbeperkingen opgelegd gekregen en dat pakket strafmaatregelen is nu uitgebreid. Noord-Korea wordt vooral getroffen door de exportbeperking van steenkool.
Desondanks hebben de Noord-Koreanen niet de geringste intenties om te stoppen met het testen van nieuwe raketten. Sterker nog, ze gaan in de tegenaanval: "We zijn bereid hard op te treden tegen de Amerikanen, voor hun misdaden tegen ons volk en land. Het is een misvatting om te denken dat we een andere positie innemen na het instellen van sancties door kwaadaardige krachten." Dat staat te lezen in een persverklaring. 
De buurlanden van Noord-Korea staan op scherp. Zuid-Korea al geruim langere tijd, maar ook in Japan worden sinds de afgelopen drie maanden steeds vaker oefeningen gehouden, zoals te zien is in beeldmateriaal van BBC News. In het noordwesten van Japan kunnen burgers deelnemen aan oefeningen. Ze leren wat ze moeten doen als een nucleaire raket inslaat in hun dorp of stad. 

Meer over:

, , , ,