Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Jan Versteegh presenteert Lingo

  •  
03-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
194 keer bekeken
  •  
JanVersteegh2019
Het tv-spelletje Lingo maakt een comeback. Vanaf het najaar is de show te zien op SBS6 en zojuist werd bekend dat Jan Versteegh de presentator wordt.
Het populaire spelprogramma begon in 1989 maar verdween in 2014 - onder veel protest - na 25 jaar van de buis. Nadat  De Wereld Draait Door  van NPO 3 naar NPO 1 verhuisde en Lingo moest uitwijken naar NPO 2, liepen de kijkcijfers rap terug. 
Maar nu keert het populaire tv-spel terug op SBS6 en spelletjesfanaat Jan Versteegh is de nieuwe presentator. Vanavond schuift hij aan bij Pauw om erover te vertellen. 
“ Rummikub, Scrabble, Poker, etc. Uit de verschillende screentests die we hebben gedaan bleek al snel dat Jan dol is op spelletjes en het als een eer ziet om deze klassieker te mogen presenteren. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en de keuze was dus snel  gemaakt,” verklaart René Oosterman, zendermanager van SBS6, de keuze voor Versteegh.
Jan wordt de vijfde presentator van het tv-spel na Robert ten Brink,  François Boulangé, Nance en Lucille Werner en heeft er enorm veel zin in. “Tijdens de screentests merkte ik dat ik vanzelf mee stond te spelen. Ik kijk als spelletjesfanaat dus enorm uit naar de opnames van Lingo.” 
Het programma is vanaf 26 augustus te zien bij SBS6.  Groen! Groen! Groen!
Delen: