Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

'Italiaanse wijn heeft meer power dan Franse wijn'

27 apr 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Ilja Gort
Ilja Gort, bekend van zijn prijswinnende Franse wijngaard, verlaat zijn geliefde Frankrijk voor zijn nieuwe serie Gort over de Grens. Bestemming: Italië. Bij Pauw legt hij uit waarom hij deze verrassende bestemming koos en vertelt hij wat La Dolce Vita inhoudt.
"Ik werd verliefd op het land. het is zo ontzettend mooi. Het land is zelf ook gewoon porno. Ik was op bezoek bij Sting in Toscane. Ik werd gek, het is zo'n mooi land," aldus Ilja Gort . "Hij geeft een keer per jaar een optreden voor zijn vrienden bij zijn wijn-Palazzo. Het is heel informeel en heel geweldig".
Heeft Ilja lekkere wijn gedronken in Italië dan in Frankrijk? "Ze maken daar op dezelfde manier wijn als in Frankrijk en toch is die wijn anders. Die wijn is op de een of andere manier robuuster en stoerder. Franse wijn is meer gereserveerd, heeft meer complexiteit, is meer behoudend. Italiaanse wijn heeft - ik zeg het maar gewoon - meer power". Is dat lekkerder? "Dat hoort u mij niet zeggen."