Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Is Sharleyne (8) van het balkon gesprongen, gevallen of werd ze geduwd?

19 okt 2017
  •  
leestijd 2 minuten
20171018-pauw-diekstra_4
Op 8 juni 2015 wordt de achtjarige Sharleyne ’s nachts op straat gevonden. Ze is gevallen van haar moeders balkon op de tiende etage. Vader Victor verdenkt zijn ex van een misdrijf. Dinsdag, na twee jaar juridisch knokken, kwam voor hem het verlossende woord: de zaak wordt heropend.
Sharleyne woonde in de flat in Hoogeveen bij haar moeder. In de jaren voor de val van Sharleyne waren er heel wat alarmerende geluiden over haar thuissituatie. De politie meldde huiselijk geweld en alcoholmisbruik, vader Victor Remouchamps zag dat er iets mis was met zijn dochtertje.
In Zembla omschreef een vriend van de moeder hoe hij Sharleyne eens ‘verwilderd’ voor de tv aantrof, voetjes vies, knieën verstopt in een te groot T-shirt. Ze verbleef bij twee mannen thuis. De één een drugsdealer, de ander een veeldrinker.
Victor vindt dat de maatschappelijk werkers die hij inschakelde, hun werk niet goed deden. “Je bent een schande voor je vak.” Zijn advocaat Sébas Diekstra stelt dat deze jeugdwerkers jarenlang niet hebben ingegrepen. “Ze zijn er allemaal even schuldig in en voor.”

Gesprongen, gevallen of geduwd

Op de bewuste nacht van 7 op 8 juni, vindt een buur Sharleyne op straat. Boven bij de balustrade staat dan de moeder van Sharleyne, die later bij haar auto staande wordt gehouden door de toegesnelde politie.
Vader Victor vroeg het strafdossier op en trof daarin verdachtmakende zaken. Zo zouden er geen klimsporen zijn aangetroffen op het balkon en zouden er wurgsporen op het lichaam van Sharleyne zijn gevonden.
Victor wil de onderste steen boven. Is zijn dochtertje zelf gesprongen, is ze gevallen of is ze geduwd? De ex-vriendin van Victor werd dinsdag op last van het Openbaar Ministerie aangehouden op verdenking van doodslag dan wel moord.  Naar verwachting zal de eerste zitting in januari zijn.

Meer over:

, , ,