Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Investeren in wiet: dit is het moment

  •  
03-04-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Marihuana_en_semáforo
In de Verenigde Staten is het al de gewoonste zaak van de wereld voor beleggers: investeren in wiet. Tot 2025 zou de markt zelfs kunnen verdubbelen tot 40 miljard euro. De grootste beer op de weg is president Donald Trump, die geen groot voorstander is van wietgebruik. Niet voor recreatief gebruik althans.
In de VS worden er al enorme hoeveelheden wiet gekweekt voor medicinaal gebruik. In bijna de helft van de staten is medicinaal wietgebruik toegestaan. Beleggers investeren fors in de kwekerijen die voor dit doel wiet produceren. Een groot aantal cannabisproducenten en toeleveranciers staat zelfs al genoteerd aan de beurs, leert onderzoek van de Volkskrant. En de koersen vliegen omhoog, waardoor investeren nog lucratiever wordt en dat doet men dus ook.
Marijuana Index
 De aandelen van de legale cannabisindustrie zijn sinds juli 2016 spectaculair gestegen
In acht Amerikaanse staten is ook recreatief cannabisgebruik al toegestaan. Als het aan ondernemers als Richard Branson ligt, wordt het gebruik van wiet in de toekomst volledig legaal. De avontuurlijkste miljardair ter wereld raadt boeren in Nieuw Zeeland zelfs aan om in plaats van koeien te fokken, marihuana te gaan telen. Want, zo voorspelt de Virgin -topman, binnen tien jaar tijd is een joint roken net zo acceptabel als het drinken van een wijntje. In Nieuw-Zeeland is wiet overigens nog volledig illegaal.
Wat is het toekomstbeeld voor Nederland? Vanuit de politiek zijn 50Plus, D66, DENK, GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren, de Piratenpartij en SP voor legalisering van de teelt en verkoop van wiet. Ook in steeds meer buurlanden gaan geluiden op voor legalisering, waardoor de markt in potentie groter en groter wordt. Kortom: dit is het moment om te investeren. Laat die ‘Green Rush’ maar komen.
Meer Pauw? Kijk dan ook hier.

Meer over:

wiet, drugs, cannabis,